Tips & Trucs

Welk soort folie kun je het beste gebruiken voor een vijver?

In de meeste gevallen wordt er gebruik gemaakt van rubberfolie. Het voordeel ten opzichte van de goedkopere p.v.c. folie is dat rubberfolie zijn gehele levensduur elastisch blijft. Met name op de lange termijn voorkomt dit lekkage vanwege scheurtjes of harde voorwerpen.

 

Hoe houd ik mijn vijver gezond?

In een vijver is goed aangelegde vijver beplanting het belangrijkste element om de vijver helder en gezond te houden. De functie van de planten is om de voedingstoffen uit de vijver op te nemen. Een teveel aan voedingsstoffen in de vijver heeft als gevolg dat er algengroei optreedt waardoor de vijver groen wordt.

 

Kan ik er direct vissen in doen?

Wij adviseren om na de aanleg van de vijver voorlopig geen vissen in de vijver te doen. Mocht de vijver toch groen worden, dan kunt u het beste met uw hovenier contact opnemen. Het is beslist onverstandig om middeltjes in de vijver te doen tegen het groen-worden van de vijver.

 

Kan ik mijn nieuw aangelegde gazon direct maaien?

De nieuwe graszoden worden de eerste keer altijd door de hovenier gemaaid. Dit is nodig omdat de plaggen nog wat los kunnen liggen, zeker in het begin als het gras hard groeit. Als u vervolgens zelf gaat maaien is het belangrijk dat u de juiste maaihoogte aanhoudt. Er zijn namelijk grassoorten die niet tegen te lang of te kort maaien kunnen en dan uitvallen. Vraag uw hovenier voor de juiste maaihoogte van uw gazon.

 

Welke grasmaaier kan ik het beste gebruiken?

Veel handgedrukte kooimaaiers lopen zwaar en snijden niet goed. Probeert u uw nieuwe grasmat met een goede maaier te maaien: bij de vakhandel voor tuinmachines vindt u een ruime keus.

 

Moet ik mijn gazon bemesten en zo ja, wanneer kan ik dat het beste doen?

Ja, wij raden u aan om uw gazon minimaal 2 maal per jaar te bemesten. Bemesting houdt het gras groen en laat het groeien. Het gemakkelijkste is om in het voorjaar een langwerkende meststof te gebruiken die tot september werkt. In september kunt u dan nogmaals bemesten.